Milli Piyango Çekilişlerinde Hile mi Var ????

Bugün Hürriyet Gazetesi'ni incelerken karşımıza çıkan haber şu şekildeydi...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yurtdışına kaçan bir Milli Piyango mensubunun kendisine gönderdiği itiraflarını açıkladı. 



Atilla Kart hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada 2012 yılında verdiği soru önergisindeki iddiaların bu itirafla doğrulandığını söyledi.

CHP’li Atilla Kart, “Milli Piyango Müdürlüğünde yapılan çekilişlerin şaibeli olduğunu, mensupların çoğunun varlığının milyonlarla ifade edildiğini, ancak bunun kamufle edildiğini ayrıntılı olarak ifade etmektedir” dedi.

Milli Piyango çekilişlerinde şaibe olduğunu 2012 yılında soru önergesiyle gündeme getiren CHP’li Atilla Kart, yurtdışına kaçan bir Milli Piyango mensubunun itiraflarını gündeme getirdi.

“Çok Pişmanım” rumuzuyla kendisine ulaşan eski bir Milli Piyango çalışanından bahseden CHP’li Kart, “Milli Piyango mensubu olduğunu, şu anda yurtdışında güzel bir hayat sürdürdüğünü, Kurum bünyesindeki çıkar örgütlenmesinden kendisinin de yararlandığını ifade etti” dedi.

CHP’li Kart, kendisine ulaşan kişinin “Atilla Bey şaibe olduğunu söylediği dönemde çok tedirgin olduk foyamız ortaya çıkacak diye” şeklinde açıklamada bulunduğunu söyledi.

"ÇEKİLİŞLER ŞAİBELİ"

AKP’nin Milli Piyango Kurumu’nu denetlemekten kaçınarak halka saygısızlık yaptığını vurgulayan CHP’li Kart, Milli Piyango itirafçısının kendisine ulaştırdığı bilgileri şöyle aktardı: 

“Milli Piyango Müdürlüğünde yapılan çekilişlerin şaibeli olduğunu, mensupların çoğunun varlığının milyonlarla ifade edildiğini, ancak bunun kamufle edildiğini; çekiliş sonuçlarını değiştirmek ve istenilen rakamlara ikramiye çıkmasını sağlamanın hiçbir zorluğunun olmadığını; öncelikle TRT payı diye milyonlarca lira verilen canlı yayın ilişkilerinin ortadan kaldırıldığını; birçok özel kanaldan yayın talebi geldiği halde bu taleplerin kabul edilmediğini; önceden çekilişi birkaç vatandaş ve gazetecinin izlerken, TRT sözleşmesinin iptali sebebiyle izlemez hale geldiğini; çekiliş yapıldığında 21.30’da internet sitesinde sonuçlar açıklanıncaya kadar kimsenin haberinin olmadığını, çekiliş sonucu belli olur olmaz ‘son 1 kupon tavrıyla’ hemen çıkan rakamları kapsayacak şekilde belli bayiler aracılığıyla iştirakin sağlandığını; bu yöntemin canlı yayın iptalinden sonra rahatlıkla uygulanır hale geldiğini; ayrıntılı olarak ifade etmektedir.”

Milyonlarca işsizin, dar gelirlinin, emeklinin umutlarının sömürüldüğünü ifade eden CHP’li Kart, “Hükümeti kamuoyuna açıklama yapmaya davet ederken; Tarafımıza ulaşan yeni bulgularla konuyu kamuoyu ve TBMM gündeminde takip etmeyi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz” açıklamasında bulundu.


KAYNAK : 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28132643.asp



BU HABER SONRASINDA MİLLİ PİYANGO YETKİLİLERİ İSE SİTELERİNDE ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI..


Kamuoyu Duyurusu

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ ATİLLA KART’IN “MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİNDE SAHTEKÂRLIK BAYİLERLE YAPILIYOR” İDDİASINA İLİŞKİN HABERLER İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSU
 
İdaremizce düzenlenen şans oyunlarına ilişkin olarak, CHP Konya Milletvekili Atilla KART tarafından ileri sürülen, İdaremiz personeli ve bayilerimizi töhmet altında bırakan, başta Cumhuriyet gazetesi ve Odatv olmak üzere medya ve internet ortamında yer alan tamamen asılsız, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmayan, iftira niteliğindeki iddialara yasal yollardan gereken cevap verilecektir.
 
İdaremizce oynatılan şans oyunlarının çekilişleri; en ufak bir kuşku ve tereddüte meydan vermeyecek şekilde büyük bir dikkat ve özen içinde, halkımıza açık olarak, çekiliş heyeti tarafından noter huzurunda yapılmakta ve kamera ile kayıt altına alınmaktadır.
Milli Piyango İdaresi kurulduğu 1939 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği binlerce çekilişi, hiçbir sorun olmadan, şeffaf bir şekilde gerçekleştirmiş ve bir tek çekilişte bile usulsüzlük tespit edilmemiştir. İdaremizin bütün işlemleri İdare müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından denetlenmekte olup, talihlilere ait kimlik bilgileri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına düzenli olarak bildirilmektedir.
 
Milli Piyango İdaresi, halkımızın güveninden aldığı güçle ve bayilerinin fedakâr çalışmalarıyla, Türkiye’nin tanıtımına, Çocuk Esirgeme Kurumuna, Olimpiyat oyunlarına, Savunma Sanayine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna kaynak aktararak ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlamakta, reklam bütçesinin önemli bölümünü eğitim, spor, sanat ve kültür hizmetlerine ayırarak topluma kalıcı hizmet vermektedir. İdaremizle ilgili asılsız iddialar sadece sayıları yaklaşık 15.000’i bulan bayilerimize zarar vermemekte, aynı zamanda kamuya aktarılan kaynakların da azalmasına neden olmaktadır. Elinde somut bilgi/belge olduğunu iddia eden CHP Konya Milletvekili Atilla KART’ın, iddialarında samimi ise konuyu medya üzerinden tartışmak yerine yargıya intikal ettirmesinin daha uygun olacağı düşünülmektedir.
 
Çekilişlerimizin tamamının tüm medya kuruluşlarına açık olduğunu belirtir, İdaremizle ilgili iddiaları gündeme getirirken daha hassas olmalarını rica ederiz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 6/2/2015



1 yorum:

Unknown dedi ki...

bende inanıyorum çekilişlerde şaibe olduguna ben bu lotto başladıgından beri sürekli oynarım ama hiç ikramiye isabet etmiyor ben inanıyorum ki kendi yakınlarına vede çalışanlarına isabet ettiriyorlar eskiden naklen veriliyordu çekilişler şimdi ise naklen verilmiyor istedikleri gibi numaraları kamuoyuna gösteriyorlar konya millet vekili dogruyu söylüyor ola bilir ben inandım dogru olduguna